Tuesday, April 8, 2014

Salam..
quick update..
antara RPH cover yng dah disiapkan.tinggal lagi 4 utk disiapkan.pastu sy iolss nk rehat jap dr jahit cover ni..Insyaallah akan dibuka semula bulan 6/7. time kasih di atas support semua ya..








Tuesday, March 25, 2014

Mengenang MH370 :'( ..& tribute song for all cabin crew and passengers

Di saat kita bergembira, ada yang sedang berduka

Hari ini dunia menangisi tragedi MH370


Marilah sama-sama kita sedekah Al Fatihah buat yang beragama Islam... Al Fatihah


'sincere thoughts, prayers and deepest condolences to everyone affected by this tragedy'

This song dedicated to all cabin crew and passengers of MH370

"There You'll Be"

When I think back
On these times
And the dreams
We left behind
I'll be glad 'cause
I was blessed to get
To have you in my life
When I look back
On these days
I'll look and see your face
You were right there for me

[Chorus:]
In my dreams
I'll always see you soar
Above the sky
In my heart
There will always be a place
For you for all my life
I'll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you'll be
And everywhere I am
There you'll be

Well you showed me
How it feels
To feel the sky
Within my reach
And I always
Will remember all
The strength you
Gave to me
Your love made me
Make it through
Oh, I owe so much to you
You were right there for me

[Repeat chorus]

'Cause I always saw in you
My light, my strength
And I want to thank you
Now for all the ways
You were right there for me
You were right there for me
For always

[Chorus:]
In my dreams
I'll always see you soar
Above the sky
In my heart
There will always be a place
For you for all my life
I'll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you'll be
And everywhere I am
There you'll be
There you'll be

Thursday, March 13, 2014

RPH covers

Salam...

Wahai MH370.Di manakah dikau..muncul lah walau dlm keadaan apa sekalipun..kamu buat kami tertanya2..walaupun takde sedara mara yg dlm pesawat tersebut tapi kami tetap risau...atas kapasiti kami sebagai manuasia biasa yang ada perasaan..sedih.....takut pun ada  sbb aku kerap jgk menggunakan pengangkutan udara ini utk kerja luar daerah, sekurang2nya 2 kali dlm sebln...

Apa2 pun kita doakan yang baik2 saja utk pesawat dan penumpang di dalamnya..

Jom la kita tgk hasil minggu2 sblm ni...



















bye

Monday, March 3, 2014

~@Pelbagai Tema Personalized Towel

Salam..
lama tak update blog..mcm biasa la sibuk ngn rutin harian...alhamdulillah tempahan pun boleh tahan...tapi ada jgk yg terpaksa ku tolak....dlm fb dah letak signaged 'Order Close untill further notice' tapi...tapi kan ada je yg ketuk ikut pintu belakang ahaha..so i explain kalau boleh tunggu lama blh la masuk queue..ada pulak yg ingat lama tu ialah tahun depan baru dpt..idok le gitu dik...lama sgt tu...i'm a full time working lady.menjahit ni part time je which i love the most..mmg penat...ngn rumah dan anak2 lagi yg makin melasak tu..dan2 la terpikir nak carik pembantu...setiap hari fikir mcm mn nak reschedule my life routine..so skrg dh tukar jadual menjahit ..kalau dulu iolss akan bagu awal pagi sblm subuh...tapi skrg suda tukar kes selalu terbabas tido...bila terbabas mula rasa menyesal sebab tido tak hingat dunia...ahahah...

Sekarang ni, pas balik keja..makan dulu...of kos tapau eheheh..pastu golek2 depan tv jap.pukul 10.00 masuk bilik jahit siap berkunci hockayy...bebudak somi lak handle..asalnya nak train depa tido awal...kalau bilik jahit tu tak berkunci berlonggok la depa dalam bilik tu...konon2 nak teman mama jahit la...sejak akif dah masuk tadika...kul 11 mesti dia kena tido...sekali la ngn adik dia...adik dia fesyen nk tido mesti nak ngempeng ...skrg dh 2 tahun aku pun nak train dia utk cerai susu...so dengan papa, dia blh tido dgn senang je..papa cuma popok kat bontot dia pastu kejap je dh zzzzzzzzz...wahh..terer jgk teknik papa menidurkan kiddos ni...ehehe

Selalunya aku stay up sampai kul 2-3 sambil iron baju keja baju tadika utk esok...tgk tahap kemengantukkannya...kalau ngantuk tu mmg tido awal lah...awal pun dlm kul 12.30 je pun....Fesyen iolss ni tak boleh terlebih waktu tido...kalau terlebih tido nescaya bangun pagi mesti mengantuk yang amat...kalau mengantuk tu , lunch hour mmg aku bantai tido je dlm bilik ni...tikor bantal semua ada...selimut je takde ahahaha..walau pun dpt sejam tapi lena wooo siap boleh mimpi tgh tido di rumah...kui kui kui

Hari ni nak share hasil sulam...ada byk tema kali ni...semua atas permintaan customer..alhadulillah semua customer ku jenis tak cerewet dan sangat senang berurusan...i is sempoi..my dear customer pun sempoi and terbaekkkk lah!!




Tema Princess


Tema Superhero



Family Theme



ni tema apa pulak nak bagi nama ni? tema hadiah/ gift la..hehehe..

Cepat sgt masa berlalu..dh masuk bulan 3...tapi demam cover RPH masih belum reda..dan skrg tgh jahit dan jahit lagi RPH cover..sambil2 aku tengah buat ready stock utk jualan seblum raya...wahhh raya gitu...eheheh...utk itu aku dah tutup segala order2 beg2/clutch dan seangkatan dengannnya...order towel dan rph cover dibuka pada yang hanya sanggup menunggu je...urgent order is not accepted.

...Dan kegilaan apakah ini...?walau order sedang 'close' tapi aktiviti menambah stok kain tetap diteruskan seperti biasa..malah mcm terlampau2 lebih pulak...ahahaha...ni semua penangan jumaat hitam. year end sales dsbnya.




US cotton dan Panel ni all the way from US...yg cotton tu tak dibuka utk tempahan ye...yg panel iolss ada beli extra panels mmg plan asal nak jual balik a few pieces la..tapi pastu rasa sayang pulak..acaner tu..?nanti la iolss tebor2kan panel..mmg lawoo dan kuali kain mmg superb la...tak tipu punye...america kan ehehehe..


Giant ric rac pun ada....kat sini mana nak jumpa ric rac sebesor 1.5" ..takde de...semua kena import..naper la takde kilang benda2 rare mcm ni kat mesia  eh??ric rac ni beli kot konon nanti nk buat dress my anakanda..


Abam (abang) dan adik...bagus dok landing atas minky dot..ada dlm 30m kot...ni pun takde matlamat utama sebenornya beli ni....org beli kita pun beli..sbb beli dr seberang laut tak berbaloi beli sikit2 jadi kita beli lebih boleh buat stok utk 20 thn ahaha..minky ni best buat selimut baby, plushies, sarung bantal dsbnya sbb dia gebuss sgt...nanti la iolss buat bantal utk 2 org kiddos ni dan akan di tayang di sini...


lagi US Cotton dr koleksi amy buttler..yang ni buat clutch kompem cun giloss..


Cotton ni dibuka utk tempahan..ada dh kot update dlm list designer cotton...sila cekidaut!

ok iolss off dulu la...

bye!


Tuesday, February 18, 2014

RPH & Book Cover

salam..
petang2 mcm ni mata pun jadi berat rasa nak katup je ni
jom tgk hasil kali ni..kot bila nampak benda kalerful cenggini boleh cerah sikit bijik mata tu ..





bye!

p/s : tak larat nak tulis pjg...ngantuk huhuhu

Monday, February 10, 2014

tOTe BaG

Salam..
pekabar semua?
fefeeling mcm ramai je baca blog ni kann..
hehehe..
last week iolss super duper bz..4 hari berkampung bawah tanah
dalam pada itu , terima byk email yg nak tempah RPH cover...dan baru sempat di balas hari ni...terima kasih banyak2 la sbb sudi email bertanyakan tempahan..walaubagaimanapun tempahan masih ditutup sehingga diberitahu kelak...iolss sdg pulun siapkan order bln 2 dan bulan 3 ni..tak berani nak buka lagi tempahan selagi tempahan sedia ada ni tak siap...nanti uolss dok pm tanya2 bila barang uolss nk siap...boleh bikin gue stress..tetapi...kalau yg faham tu situasi tu takpe...iolss bkn full time menjahit ye..menjahit ni as a hobby yang berhantu kalau sehari tak pegang mesin rasa gelap je donia ahahaha...setiap tempahan iolss bagi time frame bila jangka siap..bukanlah exact date...tapi penting jgk utk iolss organize setiap tempahan..cuma bila sesekali ada hal2 kecemasan yang menyebabkan schedule tu lari sikit iolss akan maklumkan..kalau tak blh tunggu, dan tempahan anda masih belum dipotong kainnya, iolss akan refund duit..no urgent order ya...

Dalam pada menyiapkan tempahan anda semua, iolss curik2 masa jgk jahit produk utk ready stock...dah nak kosong dah page ready stock tu...ada banyakk tau...tgh tunggu masa yang sesuai utk di interprem dan dibuka utk jualan...sebenarnya ada feeling nk open booth...tapi tak tau la bilanya...tu yg buat ready stock...

ok minggu ni nak interprem tote bag...tempahan dr cikgu cikgi kita..tote bag ni ada gusset di tepi dan berzip...harap cikgu suka la ye...



Tuesday, February 4, 2014

towel lagi..

As salam.....
hai bersiaran lagi hari ni...hari ni tunjuk hasil menyulam pulak..jom layan...











ok tata !!