Monday, October 20, 2014

Personalized Towel

Belek-belek album rupanya byk towel yg belum masuk blog...
ini antara tempahan2 sejak dr bulan pose hari tuh...yag dah selamat sampai kepada tuannya masing2..
kalau nak tempah silalah email mcm biasa..harga utk towel kids size RM30, baby size rm28
Harga termasuk sulam nama 2 baris dan satu gambar bersaiz 4'"x4". Kalau nak sulam banyak2 dan dan saiz sulam upgrade to 5" x 7" pun boleh rapi lainlah reganya...
jom cuci mata dgn towel2 cute ni..













Friday, October 17, 2014

Baby quilt Strawberry Shortcake


Assalam...

Seronoknya hari ni dh jumaat..esok cuti yahooo!!
mcm biasa, weekend hari pulun menjahit...tp sblh mlm je...siang2 kena urus kanak2 riang sambil2 kemas rumah..kalau en somi ada iols suka masak menu yg dr pagi sampai ke petang boleh mkn..maksudnya sekali masak je....biasanya menu nasik lemak la ahahah...tak de der nak masak breakfast pastu masuk dapur nak masak lunch plk

kalau weeknd tu keluar , sah2 le mkn kat luar..bila mlm kita masak lite2 je..koey teow goreng ke spagetti ke...bebudak ni pun dh pandai demand nk mkn apa...kena masak mknan yg diorg nk mkn sama , walau tekak kita nk mkn benda lain sebenarnya

Lately akif dah nk makan nasi ngan sambal ( nasik lemak la tu) kalau sblm ni susah sgt nk tgk dia mkn nasik..mungkin sejak2 dh masuk tadika, cikgu selalu bagi mkanan yg pedas2...dia dh jadi suka mkn nasik ngn sambal..kalau nasi dgn sambal ayam masak merah pun dia suka mkn...tak kisah lah janji dia nk mkn...

Yang Baheera pulak sejak2 dh makin besor ni tahap ngada2 dia mkn over kau..lambat sikit je mulala terjerit...bising rumah tu sore dia saje..mulalah rasa nak bagi je adik ke dia baru dia tahu ahahah...mkn pun nak kena suap...makin dh pandai ckp ni makin  byk la demand dia..

Ok hari nak tunjuk baby quilt yang ditempah oleh adik ipo..utk bagi present kpd abangnya yang baru dpt baby selepas 6 tahun kawen...tahniah lah..iols pun sempat gi kenduri akikah baby ameera kamelia hari raya ke-2 baru2 ni..Sampai sekrg terasa-rasa kurma kambing yang sedap itu...

ok jom lah cuci mata..kalau berkenan boleh la order ya..heheh


k, bye!

Thursday, October 9, 2014

Throw back: 1st Bazaar @ Subang Parade

As salam..
ini kisah lama...
bulan 6, 2014..sehari seblm berpose..baru hari ni nak citer..tu pun sbb terjumpa gambar ni dlm kamera..kui kui kui...kalau tak jumpa tadi mmg tak citer lah..
iolss telah membuka bazaar di subang parade..
lama dah teringin nak rasa apa rasanya buka bazaar...
iolss telah berkoleberasi dengan rakan craft lea dari www.leawithluv.com yang dikenali dalam alam maya tpi skrg dh jadi partner in crime dlm kraf, jahit baju dan belajo buat roti..ambik ko ..multi tasking kan mak2 zaman cyberview skrg heheh

Kami ambik sehari je...tapi makk oii punye penat ngalahkan org bermarathon 1000km wa ckp lu...ok itu tipu...tapi betul penat ye..

jom scroll ke bwh tgk apa ya yg kami jual...


Inilah booth kami..berhadapan dengan kedai barangan ibu dan bayi....agak terpencil tapi alhamdulillah crowd ramai jgk..


Ini antara barangan dagangan yang dibawa pd hari tersebut.



ok ni gambar clear sikit





Ini pulak barangan utk baby dan ibu..kalau berminat silalah jenguk ke website beliau.macam2 adaaa...

So kalau berkenan silalah singgah di SINI .

kadang ada product yang tak sempat masuk website ni dh abisshh jual kt fb..kalau nk tau update terkini blh add fb iolss 

Ok sekian, 

Thursday, September 25, 2014

~~New ! !Doctor Frame Pouch

DOCTOR FRAME POUCH

This cosmetic/multi use frame pouch is one of my favorite pouch.
It's also known as Doctor Frame Pouch and had become viral among the asian handmade lovers .
This pouch was made from a high quality of Japanese Linen Cotton for both exterior and lining. They are fully interfaced with cotton stabilizer to make it sturdy and durability. The pouch closes with a YKK Zipper that keeps things secure inside.It has detachable strap for easy carrying.

Dimension are approximately: 

Height:15 cm
Width: 21 cm
Depth: 10 cm 
YKK Zipper Closure

Ideal gift for someone special and for own use too.

All bags and Clutches are handmade by me with lots of love and in a smoke and pet free house.

Price : RM 68 ( postage not included)





Code : DF 01
 ______________________________________________________________________________



Code : DF 02
_______________________________________________________________________________



Code : DF 03
_________________________________________________________________________________



Code : DF 04

To purchase , kindly email to shiedahakif@yahoo.com








Monday, September 15, 2014

Nancy Clutch ~Available for sale !

Assalam...makin lama makin jarang plg update blog ni ye..ehehe...tapi takpe boleh follow insta iols atau fb untuk mengetahui update product terkini. blog ni masih bernyawa walau jarang dh iolss update tapi masih tetap ada dun worry ..jom cuci mata ..kalau berkenan boleh beli hik hik



Nancy Clutch



Nancy # 1

Material : US Cotton for outer, thick cotton for lining
SIZE: 13 ½” WIDTH X 7” HEIGHT (APPROX.)

Features : 
1no. zipper pocket
120cm bronze chain sling handle (detachable)
fully interfaced  
 Price : RM70 (postage excluded)

____________________________________________





Nancy # 2

Material : US Cotton for outer, thick cotton for lining
SIZE: 13 ½” WIDTH X 7” HEIGHT (APPROX.)

Features : 
1no. zipper pocket
120cm bronze chain sling handle (detachable)
fully interfaced  
 Price : RM70 (postage excluded)

______________________________________________





Nancy # 3

Material : US Cotton for outer, thick cotton for lining
SIZE: 13 ½” WIDTH X 7” HEIGHT (APPROX.)

Features : 
1no. zipper pocket
120cm bronze chain sling handle (detachable)
fully interfaced  
 Price : RM70 (postage excluded)

Note : to purchase kindly email to shiedahakif@yahoo.com

Kindly visit HERE to purchase other products

Bye!!

Tuesday, August 26, 2014

Tempahan RPH cover/ cover Buku Rekod Mengajar dibuka semula

Assalam..
Atas permintaan ramai dan setelah sekian lama ditutup..dan setelah berfikir pjg (eheheh)
Kini tempahan RPH cover dibuka semula...
Sebagai panduan kwn2 semua, berikut adalah cara-cara untuk menempah :






2) atau dari album Designer Cotton
https://www.facebook.com/shiedah.sonice/media_set?set=a.493187364129087.1073741838.100003134825709&type=3)


**Nota : Boleh jg pilih kain di side bar sebelah kanan ni kalau tak dpt access ke facebook.

3) Fabrik combo/ matching akan ditentukan oleh saya mengikut kesesuaian fabrik utama.


4) Sila maklumkan saiz buku mengajar dan nama yg akan disulam di atas cover RPH.


4) Harga untuk 'Standard' RPH cover ( material dr Japanese cotton + sulaman nama) adalah rm50. Harga tidak termasuk kos pengeposan.Sekiranya ingin menambah aksesori tambahan seperti poket di belakang cover, sulaman tambahan etc kos tambahan akan dikenakan.Harga cover berbeza-beza mengikut jenis fabrik yang dipilih dan 'features' tambahan.Harga berbeza sekiranya memilih fabrik dr Designer Cotton.


5)Setelah comfirm order, deposit 50% dari total harga atau full paymnt diperlukan untuk secure order. Tempahan dengan deposit sahaja yang akan di senarai sebagai 'Comfirmed Order'.


6) Yang paling penting sekali, pastikan anda betul2 sanggup menunggu untuk tempahan anda disiapkan memandangkan saya mempunyai kerja hakiki di siang hari.Sekiranya anda seorg yg kurang sabar dan berpotensi utk pm bertanyakan status order anda setiap hari, sila fikir semula untk menempah. . Tempahan akan disiapkan mengikut first come basis dan mengikut giliran.No urgent order ya..


7) Untuk menempah sila email kpd shiedahakif@yahoo.com

Thursday, August 7, 2014

Homemade dress~~@

Salam..
hari ni nak tunjuk dress utk my doter yg aku buat sempena raya baru ni...
mesti uolss terkesimakan tgk kegorgesan dress ini ahaahah....jgn maraah..
yang pasti never ever jumpa di Sogo , KLCC, iSETAN dan sewaktu dgnnya..silalah jeles..ehehe

menjebakkan diri menjahit baju...mcm mula rasa seronok pulak...proses tak serumit buat beg...pattern senang je, beli je kat etsy pdf pattern berlambak mat salleh jual siap dgn instruction..jgn tanya mcm mn nak lukis pola sbb iolss memang tak reti lukis2 ni ...belajo sendiri2 je...yg penting kena berani bereksperimen..dan tak kudukut kuar modal...hasilnya nanti...marbelesss kalah lovely lace punya dress dan yg penting Jimatttt..... :) :)




Laura Dress


Floral tunic


Ella Raglan Peasant Blause


Elsie Dress