Tuesday, August 26, 2014

Tempahan RPH cover/ cover Buku Rekod Mengajar dibuka semula

Assalam..
Atas permintaan ramai dan setelah sekian lama ditutup..dan setelah berfikir pjg (eheheh)
Kini tempahan RPH cover dibuka semula...
Sebagai panduan kwn2 semua, berikut adalah cara-cara untuk menempah :






2) atau dari album Designer Cotton
https://www.facebook.com/shiedah.sonice/media_set?set=a.493187364129087.1073741838.100003134825709&type=3)


**Nota : Boleh jg pilih kain di side bar sebelah kanan ni kalau tak dpt access ke facebook.

3) Fabrik combo/ matching akan ditentukan oleh saya mengikut kesesuaian fabrik utama.


4) Sila maklumkan saiz buku mengajar dan nama yg akan disulam di atas cover RPH.


4) Harga untuk 'Standard' RPH cover ( material dr Japanese cotton + sulaman nama) adalah rm45. Harga tidak termasuk kos pengeposan.Sekiranya ingin menambah aksesori tambahan seperti poket di belakang cover, sulaman tambahan etc kos tambahan akan dikenakan.Harga cover berbeza-beza mengikut jenis fabrik yang dipilih dan 'features' tambahan.Harga berbeza sekiranya memilih fabrik dr Designer Cotton.


5)Setelah comfirm order, deposit 50% dari total harga atau full paymnt diperlukan untuk secure order. Tempahan dengan deposit sahaja yang akan di senarai sebagai 'Comfirmed Order'.


6) Yang paling penting sekali, pastikan anda betul2 sanggup menunggu untuk tempahan anda disiapkan memandangkan saya mempunyai kerja hakiki di siang hari.Sekiranya anda seorg yg kurang sabar dan berpotensi utk pm bertanyakan status order anda setiap hari, sila fikir semula untk menempah. . Tempahan akan disiapkan mengikut first come basis dan mengikut giliran.No urgent order ya..


7) Untuk menempah sila email kpd

Thursday, August 7, 2014

Homemade dress~~@

Salam..
hari ni nak tunjuk dress utk my doter yg aku buat sempena raya baru ni...
mesti uolss terkesimakan tgk kegorgesan dress ini ahaahah....jgn maraah..
yang pasti never ever jumpa di Sogo , KLCC, iSETAN dan sewaktu dgnnya..silalah jeles..ehehe

menjebakkan diri menjahit baju...mcm mula rasa seronok pulak...proses tak serumit buat beg...pattern senang je, beli je kat etsy pdf pattern berlambak mat salleh jual siap dgn instruction..jgn tanya mcm mn nak lukis pola sbb iolss memang tak reti lukis2 ni ...belajo sendiri2 je...yg penting kena berani bereksperimen..dan tak kudukut kuar modal...hasilnya nanti...marbelesss kalah lovely lace punya dress dan yg penting Jimatttt..... :) :)




Laura Dress


Floral tunic


Ella Raglan Peasant Blause


Elsie Dress


Wednesday, August 6, 2014

~~@ Selamat Hari Raya


Belum terlewat lagi rasanya kan...
raya kan sebulan
Maka saya dan krew2 dibelakang tabir ingin memohon maaf andai ada kesilapan termasuk yang lambat dibalas emailnya..almaklum fefeeiling nk jadi supermom cuma tak dapek nak terbang mcm superman.kalau lah ada  banyak tangan mcm sotong....bestnya..tapi takmo lembik mcm sutun auwww auww..

Gambar raya satu family pun tak sempat ambik tahun ni..kesiann...

kengkawan dan pembaca blog suam2 kuku ni , kalau nak tgk barangan handmade yg ready stok jgn malu cer tgk kat SINI !

@~Selamat Hari Raya Aidil Fitri~@



Monday, June 30, 2014

Available For Sale -Curvy Clutch

Available for sale

Curvy Clutch

CC01

CC02

CC 03

CC04


Price:
RM50 (without postage)

Size:
10.5" w x 5" high x 2.5" d (Large)

Features:
Outer made from designer cotton (America Cotton)
Lined with thick cotton
Detachable starp
Fully interfaced

Do PM us to order.

Reservation is for 48 HOURS only. If we do not receive any payment AFTER 48 hours, the item will be AUTOMATICALLY release for sale to other customer

Tuesday, June 24, 2014

First bazaar 0f 2014 : Subang Parade

Salam..

Perhatian! Ini adalah berita yg mengembirakan buat iolss ..eheheh..
setelah sekian lama berhajat nak join craft bazaar alhamdulillah jika takde aral melintang, jika umur kami panjang, jemputla singgah ke booth kami pada ketetapan seperti berikut :




 Lokasi booth kami berhadapan dengan Mothercare, dan berdekatan dgn Parkson..kenapa 'kami'? sbb iolss akan berkolaborasi dengan 'leawithluv'. Selain dari handmade bag/pouch, kami ada juga jual mommy's and baby's essential item ...

ini kali kedua iolss meniaga offline..kali kedua meniaga offline masa thn dua zaman2 belajo2 dulu...jual jagung kukus je tapi ahahaha...alhamdulillah berkat sokongan dr peminat handmade sebenarnya tempahan secara online pun tak menang tangan dan ada yang terpaksa ditolak atas sebab2 tertentu..tapi sbb nk feel jual secara offline maka sebab itulah iolss telah tutup sementara utk tempahan selama hampir 3 bln ni utk preparation bazaar ni...

dan insyaallah yg pm/ email iolss nak tempah cover rph, iolss akan buka semula tempahan bln 7 ini tapi utk yang sanggup menunggu shj sbb iolss hanya akan mula menjahit cover selepas bulan puasa dan penghantaran akan dibuat secara berperingkat.no urgent deal ya...tapi kalau nak sulam towel, anytime tempahan dibuka, just pm iolss laju2 ye..

Kalau berhajat nak dapatkan koleksi terhad, anda dijemput datang dan kita Jumpa di sana!!

Saturday, June 21, 2014

Embroidery towel

Produk terhangat towel bersulam..
meh sape nak order email iolss laju2 k!
adioss!



 face towel



kid size towel


Adult size towel

Thursday, June 19, 2014

Baby Quilt dan Minky Pillow

Salam..
rasanya mcm lama sgt tak bersiaran kat sini...yg follow iolss di fb tentu tahu tahap keaktifanku, cuma blog ni nak update mkn masa sikit sbb nak mengarang segala kan..tapi daku masih tetap aktif ya..jgn malu2 utk singgah di blog ini...

Nak up entry pasal trip ke bandung pun ntah bila..seminggu pas balik dr bandung rasa nak pegi lagi...teringat2 hahhahah..tataww naper..mcm la pegi los angeles kan...tapi bandung ni sesuatu lah..patut la ramai malaysian yg dh pegi sekali pastai akan kembali lagi...

But dun worry, kami anak beranak dh book tiket ke bandung lagi  awal thn dpn...kali ni bwk anak2 sekali...hari tu sian depa kena tinggal...

in between tu, projek menjahit masih aktif mcm biasa...terutama projek2 jahitan utk persediaan bazaar di i love bazaar di subang parade...sbb tu iolsss kena close order dulu...dan skrg dh mula ambik order semula..sikit2..

Baby quilt bawah ni ..order dr Ibu mertuaku...yg ini wojib kena ambik kang dikatakan menantu derhaka kahakahahah...so gigih la daku menyiapkan ni..eh..cepat je siapnya..satu mlm dh siap...tapi nak panaskan enjinnya bermlm2...




Pastu, kt bawah ni bantal dr minky...tataw minky tu apa? minky tu sejenis kain yang gebu ada dimple dot gitu...selalu kain ni org buat plushies, sarung bantal, bedsheet baby, selimut baby dll. buat bib pun blh...pendek kata ikut kreativiti masing2 lah...tapi mmg best la kain ni...strongly recommended buat baby/toddler blanket




Letakla sikit info2 berkenaan majlis kawen ke , tarikh2 spesel ke...dh jadi satu event pillow..dan info2 ini kana disulam atas kain minky ni...

ok bye!!