Thursday, November 6, 2014

Personalized bandana Baby Bib

Salam..
Hai...untuk makluman uolss, iolss juga ambil tempahan bib baby yang boleh sulam nama max 5 characters. Material Minky + cotton/ codroy.Both side boleh guna. price RM15/pc tidak termasuk postage. meh tgk sample yg iols pernah buat dibawah ini...




Mcm biasa, kalau berminat boleh email iolss terus ye..k, baiii....



Wednesday, November 5, 2014

~@ Boxy Pouch - Custom order

Salam..

Hari ni nk share Boxy Pouch yang ditempah customer..boleh dikatakan hot selling item jgk boxy pouch ni sbb cikgu2 yg tempah rph cover biasanya akan tempah sekali boxy pouch yang match dgn rph cover...sedondon gitu...boxy pouch ni iolsss panggil giant boxy pouch sbb saiznya besar..kalau nak saiz normal / kecik pun boleh aje..nama pun custom made kan.... made specially for you!

oh ya...sebab ramai yg bertanya order dh tutup ke ? sukacita dimaklumkan , order masih dibuka utk penerimaan bulan 1 dan ke atas dan sekiranya uolss sanggup dan rela menunggu dipersilakan masuk queue ya...order with deposit only akan masuk senarai

Sblm ni iolss ada mention panduan menempah RPH cover dlm entry seblm2 ni...iolss tau uolss malas kan nk scroll ke bwh..klik je kat ...


apa - apa hal boleh email shiedahakif@yahoo.com

k , bye!!













Friday, October 31, 2014

Two Way Tote Bag

Salam..
hari ni nak share gambar Two Way Tote Bag
kejadiannya dh lama baru hari ingat post kt blog ehehe..yang gambar ke-2 request oleh customer dia yg bagi sample beg ni..

gambar pertama iols buat ready stock dan alhamdulliah tak sempat pun nak update kt blog,,dh terjual kepada customer di fb..

kedua - dua beg ini dari material linen cotton..
Happy Viewing..










Monday, October 20, 2014

Personalized Towel

Belek-belek album rupanya byk towel yg belum masuk blog...
ini antara tempahan2 sejak dr bulan pose hari tuh...yag dah selamat sampai kepada tuannya masing2..
kalau nak tempah silalah email mcm biasa..harga utk towel kids size RM30, baby size rm28
Harga termasuk sulam nama 2 baris dan satu gambar bersaiz 4'"x4". Kalau nak sulam banyak2 dan dan saiz sulam upgrade to 5" x 7" pun boleh rapi lainlah reganya...
jom cuci mata dgn towel2 cute ni..













Friday, October 17, 2014

Baby quilt Strawberry Shortcake


Assalam...

Seronoknya hari ni dh jumaat..esok cuti yahooo!!
mcm biasa, weekend hari pulun menjahit...tp sblh mlm je...siang2 kena urus kanak2 riang sambil2 kemas rumah..kalau en somi ada iols suka masak menu yg dr pagi sampai ke petang boleh mkn..maksudnya sekali masak je....biasanya menu nasik lemak la ahahah...tak de der nak masak breakfast pastu masuk dapur nak masak lunch plk

kalau weeknd tu keluar , sah2 le mkn kat luar..bila mlm kita masak lite2 je..koey teow goreng ke spagetti ke...bebudak ni pun dh pandai demand nk mkn apa...kena masak mknan yg diorg nk mkn sama , walau tekak kita nk mkn benda lain sebenarnya

Lately akif dah nk makan nasi ngan sambal ( nasik lemak la tu) kalau sblm ni susah sgt nk tgk dia mkn nasik..mungkin sejak2 dh masuk tadika, cikgu selalu bagi mkanan yg pedas2...dia dh jadi suka mkn nasik ngn sambal..kalau nasi dgn sambal ayam masak merah pun dia suka mkn...tak kisah lah janji dia nk mkn...

Yang Baheera pulak sejak2 dh makin besor ni tahap ngada2 dia mkn over kau..lambat sikit je mulala terjerit...bising rumah tu sore dia saje..mulalah rasa nak bagi je adik ke dia baru dia tahu ahahah...mkn pun nak kena suap...makin dh pandai ckp ni makin  byk la demand dia..

Ok hari nak tunjuk baby quilt yang ditempah oleh adik ipo..utk bagi present kpd abangnya yang baru dpt baby selepas 6 tahun kawen...tahniah lah..iols pun sempat gi kenduri akikah baby ameera kamelia hari raya ke-2 baru2 ni..Sampai sekrg terasa-rasa kurma kambing yang sedap itu...

ok jom lah cuci mata..kalau berkenan boleh la order ya..heheh


k, bye!

Thursday, October 9, 2014

Throw back: 1st Bazaar @ Subang Parade

As salam..
ini kisah lama...
bulan 6, 2014..sehari seblm berpose..baru hari ni nak citer..tu pun sbb terjumpa gambar ni dlm kamera..kui kui kui...kalau tak jumpa tadi mmg tak citer lah..
iolss telah membuka bazaar di subang parade..
lama dah teringin nak rasa apa rasanya buka bazaar...
iolss telah berkoleberasi dengan rakan craft lea dari www.leawithluv.com yang dikenali dalam alam maya tpi skrg dh jadi partner in crime dlm kraf, jahit baju dan belajo buat roti..ambik ko ..multi tasking kan mak2 zaman cyberview skrg heheh

Kami ambik sehari je...tapi makk oii punye penat ngalahkan org bermarathon 1000km wa ckp lu...ok itu tipu...tapi betul penat ye..

jom scroll ke bwh tgk apa ya yg kami jual...


Inilah booth kami..berhadapan dengan kedai barangan ibu dan bayi....agak terpencil tapi alhamdulillah crowd ramai jgk..


Ini antara barangan dagangan yang dibawa pd hari tersebut.



ok ni gambar clear sikit





Ini pulak barangan utk baby dan ibu..kalau berminat silalah jenguk ke website beliau.macam2 adaaa...

So kalau berkenan silalah singgah di SINI .

kadang ada product yang tak sempat masuk website ni dh abisshh jual kt fb..kalau nk tau update terkini blh add fb iolss 

Ok sekian, 

Thursday, September 25, 2014

~~New ! !Doctor Frame Pouch

DOCTOR FRAME POUCH

This cosmetic/multi use frame pouch is one of my favorite pouch.
It's also known as Doctor Frame Pouch and had become viral among the asian handmade lovers .
This pouch was made from a high quality of Japanese Linen Cotton for both exterior and lining. They are fully interfaced with cotton stabilizer to make it sturdy and durability. The pouch closes with a YKK Zipper that keeps things secure inside.It has detachable strap for easy carrying.

Dimension are approximately: 

Height:15 cm
Width: 21 cm
Depth: 10 cm 
YKK Zipper Closure

Ideal gift for someone special and for own use too.

All bags and Clutches are handmade by me with lots of love and in a smoke and pet free house.

Price : RM 68 ( postage not included)





Code : DF 01
 ______________________________________________________________________________



Code : DF 02
_______________________________________________________________________________



Code : DF 03
_________________________________________________________________________________



Code : DF 04

To purchase , kindly email to shiedahakif@yahoo.com