Monday, June 30, 2014

Available For Sale -Curvy Clutch

Available for sale

Curvy Clutch

CC01

CC02

CC 03

CC04


Price:
RM50 (without postage)

Size:
10.5" w x 5" high x 2.5" d (Large)

Features:
Outer made from designer cotton (America Cotton)
Lined with thick cotton
Detachable starp
Fully interfaced

Do PM us to order.

Reservation is for 48 HOURS only. If we do not receive any payment AFTER 48 hours, the item will be AUTOMATICALLY release for sale to other customer

Tuesday, June 24, 2014

First bazaar 0f 2014 : Subang Parade

Salam..

Perhatian! Ini adalah berita yg mengembirakan buat iolss ..eheheh..
setelah sekian lama berhajat nak join craft bazaar alhamdulillah jika takde aral melintang, jika umur kami panjang, jemputla singgah ke booth kami pada ketetapan seperti berikut :




 Lokasi booth kami berhadapan dengan Mothercare, dan berdekatan dgn Parkson..kenapa 'kami'? sbb iolss akan berkolaborasi dengan 'leawithluv'. Selain dari handmade bag/pouch, kami ada juga jual mommy's and baby's essential item ...

ini kali kedua iolss meniaga offline..kali kedua meniaga offline masa thn dua zaman2 belajo2 dulu...jual jagung kukus je tapi ahahaha...alhamdulillah berkat sokongan dr peminat handmade sebenarnya tempahan secara online pun tak menang tangan dan ada yang terpaksa ditolak atas sebab2 tertentu..tapi sbb nk feel jual secara offline maka sebab itulah iolss telah tutup sementara utk tempahan selama hampir 3 bln ni utk preparation bazaar ni...

dan insyaallah yg pm/ email iolss nak tempah cover rph, iolss akan buka semula tempahan bln 7 ini tapi utk yang sanggup menunggu shj sbb iolss hanya akan mula menjahit cover selepas bulan puasa dan penghantaran akan dibuat secara berperingkat.no urgent deal ya...tapi kalau nak sulam towel, anytime tempahan dibuka, just pm iolss laju2 ye..

Kalau berhajat nak dapatkan koleksi terhad, anda dijemput datang dan kita Jumpa di sana!!

Saturday, June 21, 2014

Embroidery towel

Produk terhangat towel bersulam..
meh sape nak order email iolss laju2 k!
adioss!



 face towel



kid size towel


Adult size towel

Thursday, June 19, 2014

Baby Quilt dan Minky Pillow

Salam..
rasanya mcm lama sgt tak bersiaran kat sini...yg follow iolss di fb tentu tahu tahap keaktifanku, cuma blog ni nak update mkn masa sikit sbb nak mengarang segala kan..tapi daku masih tetap aktif ya..jgn malu2 utk singgah di blog ini...

Nak up entry pasal trip ke bandung pun ntah bila..seminggu pas balik dr bandung rasa nak pegi lagi...teringat2 hahhahah..tataww naper..mcm la pegi los angeles kan...tapi bandung ni sesuatu lah..patut la ramai malaysian yg dh pegi sekali pastai akan kembali lagi...

But dun worry, kami anak beranak dh book tiket ke bandung lagi  awal thn dpn...kali ni bwk anak2 sekali...hari tu sian depa kena tinggal...

in between tu, projek menjahit masih aktif mcm biasa...terutama projek2 jahitan utk persediaan bazaar di i love bazaar di subang parade...sbb tu iolsss kena close order dulu...dan skrg dh mula ambik order semula..sikit2..

Baby quilt bawah ni ..order dr Ibu mertuaku...yg ini wojib kena ambik kang dikatakan menantu derhaka kahakahahah...so gigih la daku menyiapkan ni..eh..cepat je siapnya..satu mlm dh siap...tapi nak panaskan enjinnya bermlm2...




Pastu, kt bawah ni bantal dr minky...tataw minky tu apa? minky tu sejenis kain yang gebu ada dimple dot gitu...selalu kain ni org buat plushies, sarung bantal, bedsheet baby, selimut baby dll. buat bib pun blh...pendek kata ikut kreativiti masing2 lah...tapi mmg best la kain ni...strongly recommended buat baby/toddler blanket




Letakla sikit info2 berkenaan majlis kawen ke , tarikh2 spesel ke...dh jadi satu event pillow..dan info2 ini kana disulam atas kain minky ni...

ok bye!!




Friday, June 6, 2014

Doctor frame pouch ~~








DOCTOR FRAME POUCH

Features :
1) Size approx. 21cm x 10cm x 15cm
2) Exterior and lining made from Imported Cotton Linen
3) YKK Zipper
4) Fully interfaces
5) PU Leather Strap

Price : RM 68 Only
(Postage fee not included)
Availability : C & D 

email : shiedahakif@yahoo.com
 Note : Reservation is for 48 HOURS only. If we do not receive any payment AFTER 48 hours, the item will be AUTOMATICALLY release for sale to other customer


Wednesday, May 21, 2014

Coming Soon...Necessary Clutch Wallet ~~@

Sneak Peek....





Hai   ..raya ni nak pakai wallet baru? wallet yang boleh jg jadi clutch?  tapi nak lain dari org lain punye..yang pasti takde di jual di SOGO, PARKSON, KLCC ..hanya di Sonice is So Nice. Fabric dari koleksi america cotton kesayangan iolss..org tengok pasti jeles mengkhinzir buta...design one and only, no remake, no custom made..wait for next update ya....keep your money to buy this clutch wallet..soon! Hari Raya mu pasti  lebih bermakna...